Barcelona

trebuie vizitată.

Este un oraș turistic, iar acest lucru aduce multe beneficii și multe dezavantaje. Pentru localnici, înseamnă înghesuială, zgomot, deranj, hoți de buzunare și prețuri mari, dar și peste 90% din economia orașului. Mijlocul de transport preferat a fost metroul cu automatele sale pentru bilete, periodicitate bună, indicative grafice ușor de înțeles chiar și pentru cei care nu cunosc limba și aer condiționat dimensionat corect pentru umezeala și căldura specifice orașului. În fiecare stație există un automat de la care îți poți cumpăra o băutură rece, deci este recomandat să ai câteva monede, setea va fi garantat nelipsită.

Park Güell

Arhitectura este bogată. Despărțite de bulevarde largi pline de copaci sunt loturi cu clădiri nu foarte înalte, traversate de străzi relativ înguste. În trecut, economia Barcelonei se baza puternic pe industria textilelor, iar puterea financiară a celor ca Eusebi Güell a condus la construirea unor clădiri unice, parcuri și complexuri rezidențiale precum Park Güell, fără succes în menirea sa inițială, pentru care a fost contractat Antoni Gaudí.

În timpul petrecut în Barcelona, am reușit să vizităm doar câteva dintre celebrele sale obiective turistice. Printre ele se numără Sagrada Família, Picasso Museum Barcelona, MNAC – Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona Magic Fountain of Montjuïc (Font màgica), Wax Museum BARCELONA – MCB, L’Aquarium Barcelona, grădina zoologică și plaja.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

 

Museu Nacional d’Art de Catalunya

 

Museu Nacional d’Art de Catalunya

 

Museu Nacional d’Art de Catalunya

 

Museu Nacional d’Art de Catalunya

 

Wax Museum BARCELONA

 

Sagrada Família

Sagrada Família

Tapas = aperitiv

Opțiunile culinare puse la dispoziția gurmandului sunt vaste. Deși majoritatea preparatelor nu sunt specifice zonei, precum Paella, adesea sunt reinterpretate. Îndrumat de gazdele noastre, am savurat un pește călugăr la grătar pe malul mării Balearelor, la restaurantul L’Escamarlà. Pentru un burger foarte bun, am mers la Bacoa. Restaurantele din vecinătatea La Rambla au prețuri considerabil mai mari decât cele ascunse printre străduțe, dar, oriunde ați mânca, trebuie să comandați ardei verzi prăjiți. Chiar dacă nu toate experiențele au fost de 5 stele”, mâncarea a fost mereu bună.

Bacoa

 

Street art

Port Vell

CosmoCaixa – I’m home

Pădure inundată cu pești răpitori, păsări, microclimat și ploaie artificială? Există! Experimente interactive de fizică, săli cu documentare 3D despre univers și multe altele fac din acest muzeu de știință o destinație incredibilă.

CosmoCaixa

 

CosmoCaixa

 

CosmoCaixa

Vă las cu cel mai important sfat pentru o călătorie plăcută în Barcelona – luați-vă un evantai!

Grădina zoologică

Robert Alexandru Ilina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *