Kempes de vorbă cu Claudia și Robert. Rock on!

Bine ai venit în paginile Mentor și pe blogul Mensa România. Doi dintre fanii tăi mensani, Claudia Myers & Robert Stan, au pregătit câteva întrebări. Here we go!

Crezi că există sincronicitate în artă? Când ești cu adevărat bun în muzică și poate viața te duce în alte părți, crezi că te întorci la drumul tău pe Pământ? Crezi că există un astfel de destin în a te exprima și a trăi artistic?

Arta are o sincronicitate în orice moment al dezvoltării ei. Întoarcerea la „drumul tău pe Pământ” depinde de mai mulți factori. Dacă ești cu adevărat pasionat, te întorci. Cu siguranță fiecare viață are destinul ei.

Cum se simte a fi în numeroase locuri pentru concerte? Este fiecare loc puțin acasă”? Cum este viața atunci când călătoreșți pentru a da publicului o parte din tine?

Peste tot mă simt „acasă”, simțim dragostea oamenilor în fiecare oraș în care concertăm. Viața trăită astfel este obositoare, dar și plină de satisfacții.

Ce anume ți-a dat curaj și inspirație să pornești pe drumul muzicii la început de tot?

La început m-au susținut părinții mei. Ei m-au îndrumat să urmez cursurile liceului de muzică. Am simțit tot timpul că Dumnezeu este alături de mine.

Atunci când ești pe scenă, e imposibil ca cineva să nu remarce bucuria ta de a fi alături de public. Unde crezi că este bucuria și intensitatea trăirii mai mare? În a crea? În a dărui publicului? Crezi că se poate face o comparație?

Creez pentru a dărui publicului. Bucuria se regăsește în amândouă: creație și interpretare.

Eu sunt de părăre că există limbaje mai „performante” decât comunicarea verbală. Un trend ar fi să ne gândim la matematică, la muzică, la imagine etc. Cum se face că una dintre cele mai puternice voci ale rockului românesc cântă în limba română?

Cânt pentru români și consider că pot transmite mai bine în limba română. În muzica rock, starea se transmite și prin „mesajul-textul” pieselor, acesta fiind o parte importantă a genului muzical.

Cât de mult contează IQ-ul în a avea succes ca vocalist/trupă de rock? Pentru că în România sunt sute de trupe rock, dar nu sunt cunoscute foarte multe publicului larg.

Succesul unui solist/trupe rock în România cred că depinde în primul rând de: talent, muncă, atitudine, noroc și, nu în ultimul rând, de pupincurism (anumite abilitați de management).

Crezi că ai atins apogeul carierei tale de muzician sau urmează să îl atingi într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat?

Consider că mai am multe de spus în muzică. Las publicul să aprecieze acest aspect.

Ce se întâmplă de obicei după ce ai un concert? Te duci la hotel să te odihnești sau te întâlnești cu fanii și petreceți timp împreună?

După fiecare concert, petrec timp cu fanii (autografe, poze, discuții), iar apoi mă duc la hotel.

Te-ai gândit vreodată la un parteneriat cu un alt vocalist care cântă în alt stil decât al tău, să scoateți împreună o melodie sau chiar un album?

M-am gândit, am în plan, dar încă nu am găsit momentul potrivit.

În organizația Mensa România sunt și motociclișți. Ce le-ai recomanda, având în vedere că ești un motociclist experimentat?

Tuturor motocicliștilor: Asfalt uscat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *