Noaptea Cercetătorilor – Oradea 2018

În seara zilei de 28 septembrie 2018, a avut loc „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, proiect european ce are loc simultan în mai multe orașe de pe Bătrânul Continent. La acest eveniment din Oradea a participat şi Mensa România.

Cu această ocazie, am avut prilejul să vorbim cu sute de oameni despre Mensa, despre perspectivele copiilor din organizație și despre posibilitatea de dezvoltare în cadrul organizației a celor care se încadrează în 2% cei mai inteligenți români.

Pentru cei mai curajoși, am pregătit şi un concurs cu premii. Curioșii au putut să se testeze la masa Mensa folosind testul Mensa online. Astfel, 58 de persoane au dorit să își verifice inteligența; 4 concurenți au obținut un punctaj mai mare de 126 (practic au atins punctajul maxim al testului) și din această cauză am ținut cont de timpul realizării testului pentru a-i departaja.

 

Câștigătorii sunt:

  1. Popa Rafaela – scor > 126 (timp 5:45)
  2. Rusu Alexandru – scor > 126 (timp 6:40)
  3. Borza Andrei – scor > 126 (timp 7:10)
  4. Cseke Ștefan – scor > 126 (timp 8:47)

 

Câștigătorii au fost răsplătiți cu jocuri de inteligență oferite de sponsorul evenimentului, Asociația Țara Crișurilor.

Evenimentul a fost acoperit de presa locală, iar unul dintre cei testați a dorit să acorde un interviu postului Digi24 în legătură cu Mensa.

Ne propunem pentru anul viitor o acoperire la nivel național a evenimentului, pentru a ajunge cu informații legate de organizație la cât mai mulți oameni, deoarece dorim să identificam cât mai mulți „geniali” pentru a ni se alătura.

Vasile-Aurel Căuș, Cristian Vasile Kalivoda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *