Mensa și Școala Altfel

Programul Mensa și Școala Altfel se pregătește să ajungă în mai multe orașe din România. Dacă doriți implementarea acestuia, sunteți invitați să luați legătura cu coordonatorul Mensa Gifted Youth România, la adresa de e-mail gyc@mensaromania.ro.

Începând cu 29.10.2018, Mensa România lansează programul Mensa și Școala Altfel, un proiect Mensa Gifted Youth România.

Mensa Gifted Youth România grupează membrii Mensa România cu vârste sub 18 ani. Promovarea acestui proiect constituie o încercare de apropiere a copiilor din școlile românești tradiționale de exercițiile de inteligență, un domeniu cu o altfel de abordare. Proiectul stimulează creativitatea și inteligența copiilor, asocierea de cunoștințe și dezvoltarea de soluții într-o manieră diferită de programa școlară.

Programul se adresează copiilor din clasele IV-IX și poate fi prezentat în mai multe orașe ale țării, printre care București, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Alba Iulia și Târgoviște. Cadrele didactice care își doresc implementarea acestui proiect în cadrul clasei lor pe perioada Școlii Altfel sunt rugate să se adreseze coordonatorului Mensa Gifted Youth România, la adresa de e-mail gyc@mensaromania.ro.

În cadrul prezentărilor ce vor avea loc în cadrul programului Școala Altfel, copiilor le vor fi indicate avantajele apartenenței la Mensa România, li se va arăta cum se rezolvă corect diferite tipuri de exerciții de inteligență și vor avea parte de jocuri distractive adaptate vârstei lor.

Cu noi, școala chiar e altfel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *