Insulele Canare, oaza din Atlantic – partea a II-a

După câteva zile petrecute la plajă, considerând că pe insula Fuerteventura sunt nu mai puțin de 152 plaje, am decis ca într-una din zile să vizităm Oasis Park. O grădină zoologică foarte întinsă în care animalele sunt tratate atât de bine, încât nu pare că sunt acolo doar pentru distracția noastră. De la girafe care pot fi hrănite de turiști, cămile, elefanți, zebre, toate au parte de atenție și spațiu pentru a se bucura de libertate. Pentru o sumă modică, se poate face o mică plimbare pe cămile, la un moment dat având chiar și vedere spre ocean. Senzația când treci pe lângă un drum de mașini, eu fiind pe cămilă, a fost una aparte și unică. Bob, cămilă noastră, a fost foarte năstrușnică, oprindu-se din când în când să se servească din vegetația de pe margine.

Oasis Park

Oasis Park

Oasis Park

Oasis Park – ședința foto

Oasis Park – vedere

Pe toată întinderea lui de 800.000 m2 de natură pură, pe lângă păsări, reptile și un show interactiv și emoțional cu lei de mare, aici se află cea mai mare rezervă de cactuși din Europa. Peste 1500 de specii de plante și 3000 de animale fac parte dintr-un biosistem păstrat și întreținut de către comunitate.

Oasis Park

Oasis Park 

Oasis Park 

Oasis Park – Aloe Vera

Oasis Park 

Ultima zi petrecută pe insula Fuerteventura am petrecut-o în Parcul Natural Corralejo, aflat în nordul insulei. Multe plaje, dune de nisip auriu care se întind pe câțiva kilometri și apa limpede cristalină fac din această zonă o adevărată splendoare a naturii. Este un loc ideal pentru kitesurfing și windsurfing. Plajele sunt destul de întinse și sălbatice, astfel încât nu sunt foarte aglomerate. Astfel, te poți bucura de liniștea insulei, de vântul care adie și de sunetul valurilor, totul făcând parte din armonia naturii.

Parcul Natural Corralejo 

Parcul Natural Corralejo 

Parcul Natural Corralejo – El Burro (Glass Beach)

Grandes Playas del Corralejo

Grandes Playas del Corralejo

Daniel Sârb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *