Tablourile Alexandrei Maryam

De când mă știu, părinții mei m-au dus la diverse activități pentru a-mi putea descoperi abilitățile, pentru a-mi crea un anturaj compatibil cu personalitatea mea și, mai ales, pentru a mă ajuta să îmi descopăr pasiunea. Mamei i s-a spus încă de când eram la grădiniță că am talent la desen și pictură, însă ea a considerat că sunt prea mică și că desenele mele sunt destul de asemănătoare cu cele ale altor copii, așa că au mai trecut încă trei ani până când mi-am ales ca activitate extrașcolară desenul. Părinții m-au ajutat să aleg cea mai bună școală acreditată din Galați și în următorii trei ani mi-am concentrat atenția pe a învăța și a mă bucura de lumea creației, a culorilor și a frumosului.

Primul tablou pictat a fost o balerină. Atât eu, cât și prietena mea am urmat cursuri de balet, fiind impresionate de grația mișcărilor și de formele diverselor poziții. Forma acestui tablou a rămas nefinalizată timp de 1 an, până când am stăpânit tehnica necesară obținerii imaginii pe care o doream. Următorul tablou pe care am ales să îl pictez a fost pentru cabinetul mamei si a reprezentat o vază plină cu flori de liliac.

Balerina albastră

În prima vacanță ce a urmat primului an de cursuri de pictură, am fost într-o tabără de desen. Acolo am pictat pentru prima dată în ulei. Tabloul meu a făcut parte dintr-o panoramă alcătuită din tablourile pictate de toți copiii prezenți. Am fost încântată să lucrez alături de profesori și de copii cu aceeași pasiune și dorință de perfecționare.

Au urmat câteva comenzi venite din partea unor persoane cărora le-au plăcut tablourile expuse în cabinetul mamei. Prima clientă m-a surprins rugându-mă să îi pictez un tablou care să îi dea sentimentul de siguranță atunci când îl privește. După câteva clipe de gândire, i-am sugerat o imagine pe care o văzusem în mintea mea cu ea îmbrățișată de soțul ei pe fundalul unui câmp plin de flori.

În următoarea tabără de pictură, am avut ca inspirație un peisaj montan pe care l-am pictat în ulei, reușind să creez un oarecare efect 3D. Combinația de culori este una atipică unui peisaj montan, însă este o reflexie a stării pe care o aveam. M-am jucat cu nuanțe electrice de verde-azuriu în cer, albastru pentru munți, portocaliu pentru copaci și albastru-indigo pentru maci.

Muntele

Un tablou drag mie este cel care are ca temă principală un felinar roșu în timpul iernii. Căldura și lumina felinarului atrag o mică pasăre, liberă și curioasă de ineditul observat. Acest tablou a fost inspirație pentru următoarea clientă care a mai dorit încă două continuări în lateralele acestuia. Curiozitatea acestei comenzi a fost afirmația clientei că, deși ei nu îi plac peisajele de iarnă, când a privit acest tablou a simțit că transmite multă căldură.

Pasărea iarna lângă felinar

Un cadou de suflet pentru bunica mea l-am realizat sub forma unui tablou cu o vază plină cu floarea-soarelui, florile ei preferate. E un tablou plin de recunoștință și iubire pentru toate zilele petrecute împreună. Florile sunt și în diverse stadii de înflorire, pentru a-i reaminti că mi-a fost alături de când eram mică și va rămâne până când voi fi matură, asemenea florilor căzute la baza vazei.

Vază cu flori

Au urmat și alte comenzi din partea colegilor, prietenilor, rudelor care m-au umplut de bucurie și onoare că le pot oferi o parte din mine. Ultimele mari emoții trăite au fost la examenele de admitere la Liceu de Arte „D. Cuclin” din Galați.

Tehnicile pe care le-am ales în această perioadă a dezvoltării mele sunt grafica și acuarela, cu inspirație din cultura japoneză și manga. În paralel cu acestea, îmi testez creativitatea în mediul digital.

Viața la fermă

 

Alexandra Maryam Dimofte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *