Concurs de desen și pictură pentru copii & tineri având o vârstă sub 18 ani!

Mensa România premiază ideile originale!

Concurs de desen și pictură pentru copii & tineri având o vârstă sub 18 ani!

 

 

Mensa România se apropie de anul 2021 aducând împreună circa 700 de români care se încadrează în primii 2% cei mai inteligenţi oameni, care și-au testat inteligența și care au ales să se alăture organizației.

Mensa Gifted Youth România a luat naștere în 2013 și este o comunitate Mensa restrânsă, destinată mensanilor ce nu au împlinit încă 18 ani. Mensa Gifted Youth grupează deci toți tinerii mensani, cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani.

Unul dintre scopurile Mensa este să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile și utilizările inteligenței. Astfel, pentru Ziua Națională a României, Mensa România organizează un concurs de desen și pictură pentru tineri, având tema „România inteligentă”, prin intermediul căruia tinerii pot ilustra conceptul de inteligență.

 

Juriul va aprecia originalitatea ideilor și calitatea grafică a lucrărilor.

 

                REGULAMENT

 1. Concursul cuprinde 2 secțiuni:

-copii și tineri având o vârstă sub 18 ani, membri Mensa;

-copii și tineri având o vârstă sub 18 ani, fără calitatea de membru Mensa.

 

 1. Concursul este adresat exclusiv persoanelor cetățeni ai României și ai Republicii Moldova.

 

 1. Tehnica de realizare este la alegere (inclusiv mixtă), color sau alb-negru: creion, cărbune, pastel, acuarelă etc.

 

 1. Lucrările vor fi ulterior fotografiate/scanate la o calitate cât mai bună, iar fotografiile în format .jpg, .png, .bmp sau .gif se vor trimite în perioada 15–28 noiembrie (ora 23:59), la adresa concurs.desen@mensaromania.ro

 

 1. Se va menționa dacă autorul este sau nu membru Mensa. Fiecare autor va nota în corpul e-mailului numele complet și vârsta împlinită la data trimiterii fotografiei.

 

 1. Rezultatele concursului vor fi publicate pe pagina oficială a organizației Mensa România – https://mensaromania.ro/ cu ocazia Zilei Naționale, la data de 01.12.2020.

 

 1. Odată cu participarea la concurs, autorul își exprimă implicit acordul pentru publicarea materialelor pe pagina de Facebook Mensa România și pe blogul Mensa România.

               

                PREMII

Mensa România va premia cele mai valoroase lucrări:

 • pentru fiecare categorie, se va acorda câte un premiu în valoare de 500 de lei; se vor acorda, de asemenea, și câte două mențiuni onorabile;
 • câștigătorii premiilor bănești și ai mențiunilor vor primi câte două vouchere pentru testările organizate de Mensa România, alături de diplome în format tipărit;
 • lucrările selectate vor fi publicate pe blogul Mensa România și în alte spații virtuale deținute de organizație, precum pagina Facebook etc.

 

Mensa România vă dorește succes!

One comment on “Concurs de desen și pictură pentru copii & tineri având o vârstă sub 18 ani!
 1. O găină sa dus la doctor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *